Zero Motorcycles finns i en mängd olika modeller med olika batterikapacitet, motorstorlek, klassificeringar och användningsområden.

 • S är Zeros Streetfighter med en räckvidd på upp till 32 mil
 • SR är R-versionen av S, eller Zeros Hot rod med löjligt bra acceleration
 • DS är on/offroad-versionen där DS står för Dual Sportför grus och asfalt
 • DSR är R-versionen av Dual Sport för maximala äventyr
 • FX är den gatregistrerade cross-versionen som funkar lika bra på bana som i trafik
 • FXS är supermotard-modellen för ljudlöst bus på asfalt

Zero S och DS kan registreras som A1 eller A2 medan FX och FXS är A2-klassade. De motorstarkare modellerna SR och DSR är klassade som A obegränsade, men kan även A2-registreras.

Provkör 0-100 på 3 sek hos oss!

Så ta vara på tillfället att ta en provtur och se själv vad framtiden har att erbjuda! Vi har en DSR13 och en SR13 på vårt demoprogram.

Den som efterfrågar lång räckvidd får även detta tillgodosett. Siffran i namnet avser alltså inte motorstyrka utan batterikraft. Zero SR har ett batteri på hela 13 kWh vilket ger en räckvidd i linje med vanliga bensindrivna motorcyklar .Zero SR ZF 13 är gatversionen där drivlinan består av en mycket kraftfull elmotor som levererar hela 52 kW och 157 Nm. Med tanke på att hojen väger 188 kg ”fulltankad” rör det på sig rejält. Det enorma vridmomentet är konstant från stillastående till maxfart!

 

Gott om kraft som räcker länge

En elmotor är tre gånger så effektiv som en bensinmotor. Det är detta som gör att det går att köra så billigt med ett eldrivet fordon.

Zeros fasta batteripack rymmer 6,5 eller 13 kWh. Vid normal körning i lagliga hastigheter ligger elförbrukningen kring 0,5 kWh per mil vilket alltså ger en milkostnad på under 1 krona milen och en räckvidd på upp till 130 eller 260 km.

Men dessa batterier kan även kompletteras med en extra Power Tank på 3,3 kWh som placeras i det bagageutrymme som döljer sig under Zeros tank, som i sig är ett förvaringsfack. Med en Power Tank förlängs räckvidden ytterligare med 60-70 km och gör det möjligt att nå en bra bit över 300 km!

Och du behöver inte vara orolig för att batteritekniken ska svika dig – Zero Motorcycles lämnar 5 års garanti på batterier med obegränsad körsträcka.

Du kan chip-trimma Zeros körlägen med din mobil

Det finns tre olika körlägen – Eco, Custom och Sport. Med Zero Motorcycles app i din mobil kan du även läsa av all status och ställa in vilka värden Custom-läget ska ha i form av maxeffekt, topphastighet, återladdning (motorbroms som laddar batteriet) och mycket mer.

Du kan även använda mobilen som extra bildskärm och visa valda delar som temperaturer, hastighet, färddatorberäknade data som återstående räckvidd mm.

Zeros app finns till Iphone och Android och ansluter till Zero med Bluetooth. Vill du veta mer vad du kan göra med appen kan du hämta den gratis och testa – det finns ett demoläge där du kan se och testa själv. Sök efter appen ”Zero Motorcycles” i din mobils appbutik.

 

Zero avgaser

Även om den helt avgaslösa och mycket tysta driften i sig inte ger några favörer just nu är det förstås en trygghet inför framtiden när nu allt fler städer ser över vilka fordon de ska tillåta i sina inre stadskärnor.

Och vi vill väl alla vara med och bidra till en bättre miljö, inte minst för våra barns skull? Nu kan du dra ditt strå till stacken, med största möjliga nöje och få en ovanligt god körekonomi på köpet!

 

STREETFIGHTER  S ZF6.5  & ZF13.0

MAX PERFORMANCE SR ZF13.0

DUAL SPORT DS ZF6.5 & Z13.0

MAX ADVENTURE DSR ZF13.0

STEALTHFIGHTER FX Z6.5

SUPERMOTO FXS Z6.5

Prislista Zero motorcycles 2017

 • FX ZF6.5            129 900:-
 • FXS ZF6.5         129 900:-
 • S ZF6.5               134 900:-
 • S ZF13.0             169 900:-
 • SR ZF13.0          194 900:-
 • DS ZF6.5            134 900:-
 • DS ZF13.0          169 900:-
 • DSR ZF13.0       194 900:-

INTRESSERAD AV FÖRMEDLING?

Är du sugen på att sälja eller byta din hoj?

Mejla Fredric@mckonsult.se eller Stefan@mckonsult.se

Rådgivning?

För att våra mekaniker ska få någon slags arbetsro föredrar vi att få ge er råd och vägledning per mejl. Då har vi också chansen att ta fram alla uppgifter och priser till dig snabbare. Om du vill ha konsultation över telefon, skriv ditt nummer så återkommer vi så fort vi kan.

Mejla: Verkstad@mckonsult.se